Povratak vijestima
21. prosinca 2023.
Sobočan Vijesti

Hvala vam za divnu 2023!

Hvala vam za divnu 2023!
Godina koja se polako bliži svom kraju još je jedna uspješna poslovna godina za Sobočan. Naravno, ni ona, kao i mnoge druge prije, nije bila bez izazova.
Ipak, zahvaljujući predanom radu i angažmanu svakog od naših djelatnika, uspješno smo ih prebrodili te ostvarili zacrtane ciljeve.
 
Sobočan raste i to je najznačajnije postignuće. Danas više nismo prepoznatljivi samo kao tvrtka koja pomiče granice na domaćem tržištu, već kao pouzdan i kvalitetan partner brojnim renomiranim tvrtkama na velikom svjetskom tržištu gdje danas ostvarujemo više od 60 posto naših prihoda. S 23 godine iskustva popeli smo se u vrh ljestvice vodećih proizvođača namještaja i opreme visoko vrijednih proizvoda u Europi. Najbolja referenca uvijek je kvaliteta i zadovoljstvo naših partnera i na tome temeljimo svoj uspjeh.
Danas se možemo pohvaliti nizom klijenata s kojima imamo višegodišnju uspješnu suradnju i koji nas rado preporučuju drugima. Sposobnost ulaska u vrlo složene i zahtjevne projekte dio je našeg rasta, a novi izazovi uvijek su dobrodošli jer nam omogućavaju da širimo kapacitete i unaprjeđujemo učinkovitost. I ove smo godine opremili brojne prodajne i poslovne prostore naših partnera; od trgovina, benzinskih postaja do hotela. Nakon pandemije, baš u segmentu hotelijerstva i turizma ostvarili smo značajan iskorak i svakako planiramo daljnji rast. Svoje najuspješnije projekte predstavljali smo na vodećim svjetskim sajmovima, s naglaskom na vlastitu kolekciju movo premium uredskog namještaja.
 
Godinu na izmaku obilježile su i investicije, velika ulaganja u proizvodne kapacitete, novu tehnologiju, ali i interne procese. Pri kraju su radovi na izgradnji nove proizvodne hale čije skorašnje otvorenje predstavlja nastavak zelene tranzicije poslovanja Sobočana. U novih 2500 kvadratnih metara proizvodnog prostora smjestit će se nova najmodernija proizvodna tehnologija, automatsko skladištenje s 3 os za optimiziranje rukovanja različitim pločama, integrirana u proizvodnu liniju, uključujući novu CNC tehnologiju za obradu drva u slijedećem koraku. Također, ovdje će se preseliti odjeli stolarije i sklapanja što će rezultirati boljim funkcioniranjem naših proizvodnih procesa, a također će olakšati komunikaciju među odjelima. Vjerujemo da će ova promjena značajno poboljšati učinkovitost i produktivnost naše proizvodnje. Nadalje, kako bismo još više unaprijedili proizvodni dio, odlučili smo preseliti odjel skladišta iz hale 1 u novu halu 4 što će nam omogućiti optimalnu organizaciju i iskorištavanje prostora za maksimalnu učinkovitost. Pritom, u skladu sa zelenom tranzicijom poslovanja i društveno odgovornim poslovanjem, planiramo izgradnju još jedne solarne elektrane. Brigu o okolišu i održive prakse potvrdili smo i kampanjom „Posadi, dom sagradi“ sadnjom više od 8000 stabala u Međimurskoj županiji koja je nominirana za nagradu GreenPrix za zelenu kampanju godine.
 
Ipak, naše najvažnije investicije su one u zadovoljstvo naših zaposlenika. Tako smo ove godine proveli i interno istraživanje zadovoljstva djelatnika čime dodatno potvrđujemo posvećenost stvaranju ugodnog i poticajnog radnog okruženja. Naši djelatnici su najvrjedniji resurs te najvažnija karika u ostvarivanju uspješnih rezultata Sobočana, kao i daljnjeg rasta u godinama pred nama.
 
Stoga, koristim ovu priliku zahvaliti na vrijednom radu i lojalnosti svakom djelatniku tvrtke Sobočan te svima zaželjeti blagoslovljen Božić te sretnu i uspješnu novu godinu!
 
Dejan Sobočan, CEO
Sve počinje s pozdravom

Idemo raditi zajedno.