POMAKNITE PREMA DOLJE

Inovacijski i tehnološki centar

Što je InTeC?

Naš inovacijski i tehnološki centar

InTeC se nalazi u sjedištu tvrtke i njegova osnovna misija je omogućiti edukaciju i razvoj znanja i tehnologije, kako naših zaposlenika, tako i cijele lokalne zajednice te šire.

Prostor kombinira zone za prezentaciju proizvoda, učionicu koja služi kao prostor za obrazovanje, prostorije za sastanke i salon.

 


 

S više od 20 godina iskustva jedan smo od vodećih proizvođača namještaja u Europi. Dizajn interijera i dizajn proizvoda odvija se pod jednim krovom te se projekt nastavlja radom našeg razvojnog tima i proizvodnje. Vodimo se motom everything works!

Obiteljska smo tvrtka te nas to dodatno motivira da isporučujemo vrhunske proizvode od najkvalitetnijih materijala. Jedan smo od rijetkih proizvođača koji na jednom mjestu rade s drvom, metalom, akrilom i različitim tehnikama lakiranja. Sobočan design studio sastoji se od šest stručnjaka koji klijentima nude podršku u cjelokupnom procesu stvaranja proizvoda i prostora. 

Zajedno s našim klijentima koristimo snagu dizajna kako bismo generirali inovativna rješenja. Kombinacija različitih iskustava kao što su dizajn interijera, upravljanje projektima, dizajn proizvoda i dizajn maloprodajnih dućana čine ovaj tim konkurentnim na domaćem i inozemnom tržištu. 

Briga o okolišu sastavni je dio našeg poslovanja i s ponosom možemo reći kako imamo velike planove za budućnost. Zelenu tranziciju započeli smo još 2016. godine izgradnjom postrojenja za spaljivanje drvnog otpada te smo završetak prvog dijela te tranzicije obilježili i otvaranjem vlastite solarne elektrane. 

Ukupna investicija u izgradnju solarne elektrane iznosi 4,5 milijuna kuna, od čega je europskim novcem sufinancirano 2,2 milijuna kuna, a ostatak kapitalom tvrtke.

Na krovu proizvodne hale instalirano je čak 2400 fotonaponskih panela koji će proizvoditi 900 kilovatsati snage zahvaljujući kojima će tvrtka u budućnosti pokrivati gotovo 70 posto potreba za električnom energijom iz vlastite proizvodnje. 

S ponosom možemo reći da je Sobočan jedan od lidera i primjera u implementaciji rješenja koja se temelje na obnovljivim izvorima energije. 

Oko 70 posto prihoda ostvarujemo na stranim tržištima poput Njemačke, Austrije i Italije. Naši najveći strani kupci su Intersport, Crocs i MOL Grupa. Naši najveći domaći klijenti su Ina, Tifon, Valamar, Imperial riviera i Studenac.

Naši zaposlenici i njihovo zadovoljstvo uvijek će biti naša glavna pokretačka snaga. 

Intec proces

Svi su dobrodošli u naš Inovacijski centar

Intec Center
01

Inovacije i trendovi

Prezentacije i stručne rasprave o aktualnim trendovima u maloprodaji, dizajnu prodajnih prostora, arhitekturi, komunikaciji prostora s kupcima te opremanju prodajnih i uredskih prostora. Predstavljanje inovativnih rješenja u svim sferama i kategorijama poslovanja te razvoj, prototipiranje i testiranje tih rješenja.

02

Obrazovanje

Interna obuka zaposlenika i edukacija za stručnjake i širu poslovnu javnost. Edukacije i tečaji za učenike i studente.

03

Tehnologija

Prezentacije novih tehnologija i materijala za proizvodnju namještaja i opreme. Edukacija o primjeni novih tehnologija i opreme u različitim kategorijama poslovanja.

04

Umrežavanje

Studijski posjeti stručnjaka, studenata i učenika. Održavanje predavanja i seminara za lokalnu poslovnu zajednicu.

05

Lokalna zajednica

Za organizaciju manifestacija i predstavljanje svojih aktivnosti prostor InTeC-a dostupan je svim našim članovima i lokalnoj zajednici.

Sve počinje s pozdravom

Idemo raditi zajedno.